Centrum Ďáblice

Dnes je pátek 19.04.2024





Beseda o Odvodnění Ďáblic a hospodaření s dešťovou vodou v sokolovně

Miloslav Fuček

2017-04-21

Archiv

Přečteno: 1875

Komentářů: 0


Ve středu 19. dubna 2017 od 17 hodin pořádala Městská část Praha - Ďáblice v sokolovně besedu o odvodnění Ďáblic a hospodaření s dešťovou vodou.


Besedu zahájil ing. Radim Rexa, který uvedl hosty, kterými byli odborníci na tuto oblast. Beseda se konala pod záštitou radní hl.ů m. Prahy RNDr. Jany Plamínkové,, která pronesla úvodní slovo. Mezi hosty byl i starosta MČ Praha - Ďáblice ing. Miloš Růžička.

 

 

 

 

 

 

 Na besedě se probíral aktuální stav odvodnění Ďáblic, dále výhody, podmínky a možnosti přechodu od likvidace k hospodaření s dešťovou vodou, dotační program "Dešťovka" a další podpora hospodaření s dešťovou vodou. Nechybělo ani občerstvení a raut. To bylo k dispozici za výstavkou s ftografiemi z posledních povodní v Ďáblicích. V prosotru rautu si mohli návštěníci prohlédnout i výstavku z budování sokolovny, která ožívá po více jak deseti letech.

 

 

 

 

 

 

 

V prvním bloku se hovořilo o této problematice obecně z praktického i legistalivního hlediska. Druhý blok byl určen těm občanům, kteří mají zájem problém řešit konkrétně. A na závěr byla beseda s dotazy.

 

 

 

 

 V první části besedy zde byly i média, konktrétně několik televizí. Ty natáčely rozhovoro v zadní části sálu vedle občerstvení.

 

Besedy se zúčastnilo přes šedesát účatníků, z nichž někteří zavítali do sokolovny úplně poprvé. Přípravy akce probíhaly už od časného rána, kdy celou akci připravovali pan ing. Rexa, p. Macháň a p. Vlach. Ti zde také byli ještě po skončení akce a organizovali její likvidaci. K ruce měli několik dalších dobrovolnic zejména ze spolku Parkán.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2016
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.