Centrum Ďáblice

Dnes je čtvrtek 28.03.2024





Ples fotbalistů opět v sokolovně

Miloslav Fuček

2017-03-19

Archiv

Přečteno: 1782

Komentářů: 0


V pátek 17. března se konal opět po roce v sokolovně ples fotbalistů. Přišlo přes tři sta účastníků a ples se skvěle vydařil.


V pátek lehce po půl osmé večerní zahájil Michal Mošnička ples fotbalistů. Stejně jako loni se konal u nás v Centru Ďáblice - sokolovně. Tentokrát dorazilo přes 300 účastníků.

 

 

K tanci hrála oblíbená plesová kapela Horváth Band, kterou krátce po 22. hodině obohatil dvacetiminutovým vystoupením Vlasta Horváth - vítěz druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar.

 

Ples byl precizně připraven. Provázel jím předseda SK Ďáblice Michal Močnička. Jeho pravou rukou byla Lenka Miháliková, která přípravy plesu zahájila už v 8 hodin ráno a v sokolovně byla po plesu až skoro do pěti hodiny a posléze při úklidových pracech po plesu už od osmé hodiny ranní až do konečného předání sokolovny zpět, k němuž došlo přibližně kolem poledne. Za to vše jí bylo po zásluze v průběhu plesu veřejně na podiu poděkováno kyticí květin a potleskem velmi spokojených účastníků plesu.

 

Taneční parket byl stále plný a dle zájmu přítomných bych řekl, že by místní obyvatelé uvítali, kdyby podobných tanečních akcí bylo v Ďáblicích více. Ďáblická radnice zde byla zastouena několikanásobně. Samozřejmě nechyběl starosta ing. Miloš Růžička. Z členů zastupitelstva jsem zde viděl Martina Lonka, který tu byl s rodinou. Na závěr plesu, když bylo na parketu už více místa, si přijela zatancovat i šéfredaktorka Ďáblického zpravodaje Hana Macháňová. Zřejmě zde bylo zástupců zastupitelstva více, ale ve velkém počtu návštěvníků jsem je nedokázal identifikovat.

 

Na plese byla bohatá tombola, jejíž výtěžek šel na zabezpečení dětského hřiště. Součástí plesu byla i prezentace fotbalového klubu SK Ďáblice, rozdělená do dvou bloků. V prvním bloku pan Mošnička prezentoval, co dokázali vybudovat pro ďáblické občany stavebně a druhá polovina se týkala sportovních úspěchů fotbalového klubu, který má týmy od přípravky, přes žáky, dorostence až po muže.

 

Do SK Ďáblice nedávno přestoupil Lukáš Horváth a jak se ukázalo, SK Ďáblice v něm získali tři v jednom - hráče, trenéra a zpěváka. Na plesu také zazpíval.

 

Svůj stůl měl na plesu také spolek Parkán. Dodražily se zde obrazy tříd druhého ročníku základní školy Na Parkánu, které se neprodaly 1. března na vesrnisáži. To proběhlo formou tiché dražby, kdy zájemci přihazovali částky k jednotlivým dílům písemně na k tomu určenou nástěnku. Rovněž se zde "dražila" lavička mateřské školy. Vybrané peníze půjdou na částečněš jednotlivým třídám, na činnost spolku Parkán a pro mateřskou školu. Své obrazi si vydražili i pan starosta a pan Mošnička.

 

Kapela hrála do dvou hodin, po té ještě dvě hodiny poměrně dost vytrvalců tančilo na reprodukovanou hudbu. Ples skončil kolem čtvrté ranní hodiny v sobotu. Šlo o vydařenou akci, na kterou se bude vzpomínat a za níž patří dík vedle Lenky Mihálikové a Michala Mošničky i přibližně dalším deseti až patnáci pořadatlům z SK Dáblice, kteří zajišťovali jeho přípravu, průběh a následně pomoc s nakládkou nábytku a techniky a úklid.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2016
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.