Centrum Ďáblice

Dnes je čtvrtek 28.03.2024





Devátý ples fotbalistů s rekordní účastí

Miloslav Fuček

2018-03-11

Reportáže - kultura

Přečteno: 1439

Komentářů: 0


V pátek se konal v Centru Ďáblice – sokolovně a přilehlé restauraci Na růžku devátý ples fotbalistů SK Ďáblice.


Přípravy na ples započaly v sokolovně od osmi hodin ráno. Jako první dorazila do sokolovny paní Miháliková, která měla přípravy plesu na povel. Krátzce po ní dorazil i předseda SK Ďáblice pan Mošnička. Na samotné přípravě se podílelo několik dobrovolníků z SK Ďáblice. Ti například přivezli a skládali ceny do tomboly. Následně přivezli stoly a několik židlí. Přes dvě stě židlí bylo využito z Centra Ďáblice.

 

Na zadní stěně se záhy vztyčila opona na izolaci zvuku, která bránila jeho odrážení a echu v sokolovně. U kžadého sloupu bylo barevní světlo. Na podiu nainstalovali zvukaři aparaturu a další barevné světla. Potom přijela kapela, která si zapojila svoji aparaturu a vše bylo připraveno. Před vchodem do sokolovny bylo vystaveno auto na víkend, které bylo hlavní cenou tomboly.

 

Když všichni účastníci plesu dorazili a stihli se usadit, tak ples slavnostně zahájil pan Mošnička. Na plesu hrála kapela Brand nev Band, která byla jednou z novinek plesu, protože hrála letos poprvé.

 

Rekordem plesu bylo 300 prodaných vstupenek. Protože do sokolovny se vejde ke stolům přibližně 200 hostů, zbylí seděli v přilehlé restauraci. Taneční parket byl letos prostornější a tak opticky to vypadalo, jako by bylo návštěvníků naopak méně než loni. Tuto lepší prostorovou organizaci je nutno pochválit, protože loni byla na parketu šílená tlačenice.

 

Celý parket se zaplnil zhruba po 22. hodině. O přestávkách mezi tancem bylo poděkováno květinou paní Mihálikové za nadšenou přípravu plesu, dále zde pan Mošnička promítal fotky a film z připravované výstavby nové multifunkční haly, na kterou dostaly SK Ďáblice od Magistrátu hl. m. Prahy grant ve výši 25.000.000,--Kč. K tomuto bodu vystoupil na pódium i starosta MČ Praha – Ďáblice ing. Miloš Růžička, který má také na zisku tohoto grantu nemalou zásluhu.

 

Za rok budou SK Ďáblice slavit 100 let činnosti oddílu a čeká je desátý ples, který bude také jubilejní. A na něm se už bude vědět, jak dopadl projekt multifunkční sportovní haly.

 

Ples končil až před čtvrtou hodinou v noci. Kapela hrála do jedné hodiny, potom byla diskotéka z reprodukované hudby. Sokolovnu jsem zamykal ve 4.45 hodin, kdy odešlo pořadatelé. Ti ji potom uklízeli celé dopoledne už od půl osmé. Málokdo tuší, kolik práce mají organizátoři s uspořádaním takovéhoto plesu.

 

Sokolovna, která byla nákladně zrekonstruována TJ Stolní tenis Praha, hostila na nové dřevěné podlaze celkem druhý ples fotbalistů, přičemž první byl ještě na betonové podlaze. Stejně jako loni, i letos budou plesy dva. Za necelý týden (přesně šest dní) nás čeká Ples stolních tenistů.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku



Zpět


Provozuje TJ Stolní tenis Praha z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2016
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.